torstai 30. heinäkuuta 2015

Vaihtovuodesta

_DSC0398 _DSC0040

En oikeastaan muista,  milloin mulle heräsi ajatus vaihtoon lähtemisestä, mutta joskus yläasteella sitä aikani pyöriteltyä se alkoi tuntua mulle oikealta jutulta. Koska vanhemmatkin kannustivat lähtemään, asia tuntui tosi luonnolliselta vaiheelta mun elämässä. Mulle on aina ollut selvää, että haluan USA:han. Jenkkien kulttuuri, historia, luonto, kaupungit ja elämä yleensä on jo kauan kiinnostanut mua ja oon aina halunnut matkustaa Jenkeissä mahdollisimman paljon. Haluan myös kehittää englantiani, silmällä pitäen matkustamista ja opiskeluja yliopistossa. En voi kieltää, etteikö mua myös houkuttelisi se kuuluisa high school -spirit, mutta en kuitenkaan odota vuoteni olevan suoraan kuin amerikkalaisesta high school -leffasta. (krhmm High School Musical -fani 4ever ilmoittautuu!)

Järjestönä mulla toimii AFS, jonka valitsin sen pitkäaikaisen kokemuksen ja kansainvälisyyden vuoksi. Tähän mennessä kaikki on kyllä toiminut tosi hyvin, joten olen ollut tyytyväinen valintaani.
Mulle sanottiin, että ensimmäisille vaihto-oppilaille tulisi isäntäperhetiedot luultavasti huhtikuusta alkaen, mutta mie sain yllättyä positiivisesti. Sain jo maaliskuun alussa tiedot tulevasta isäntäperheestäni, he itseasiassa kerkesivät laittaa mulle sähköpostia ennen järjestöä. :D Oon ollut heidän kanssa yhteydessä aika paljon, lähinnä ollaan vaihdeltu sähköpostia, mutta myös facebookissa ja whatsappissa on juteltu! He lähettivät mulle myös synttärilahjan ja kirjeen postissa, mikä oli mun mielestä tosi ihanasti tehty. Muutenkin vaikuttavat kaikinpuolin täydelliseltä perheeltä mulle, enkä usko tulevan mitään ongelmia.

Hain vaihtoon jo vuoden 2014 keväällä, mulla kun oli aika selvät sävelet tästä lähdöstä. Nyt on odotusta takana jo yli vuosi ja enää pari hassua viikkoa jäljellä! CRAZY. Musta tuntuu, etten ole tiedostanut lähtöä vielä täysin, kun ei oikeastaan jännitä melkein ollenkaan! Odotan tietty lähtöä tosi paljon, mutta oon myös ilonen tästä kesästä, jonka saan vielä viettää perheen ja kavereiden kanssa ennen 11 kuukauden eroa. Vaihtoon lähtemisestä puhutaan usein kolmivuotisena prosessina: vuosi ennen vaihtoa, vaihtovuosi, vuosi vaihdon jälkeen. Oon huomannut, että jo tämä ns. odotusvuosi on kasvattanut mua. Kun tiedän, etten vuoden päästä ole Suomessa läheisten luona, olen ottanut nykyhetkestä irti enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka olen innoissani odottanut vaihtovuotta, olen kuitenkin pyrkinyt elämään hetkessä ja arvostanut kaikkea, mitä mulla on just nyt - ensi vuosi kun vietetään ihan erilaisessa ympäristössä, erilaisten ihmisten keskellä. On tuntunut tosi hyvältä elää vaan muutama päivä kerrallaan, nauttien just siitä elämänvaiheesta. Tähän malliin aion varmasti jatkaa myös vaihdossa!

2 kommenttia:

 1. Hei oltiin muuten siellä samalla orientaatioleirillä sillon toukokuussa! Ihana blogi sulla, jään mielellään seurailemaan! :)

  http://jenkkipaivakirjat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan sut! Voiii kiitos paljon, tosi kiva kuulla. Meenpäs heti tsekkaamaan sun blogin :-)

   Poista