sunnuntai 30. elokuuta 2015

Life lately

Mulla alkoi pari viikkoa sitten koulu ja oon nyt pikkuhiljaa totutellut amerikkalaiseen kouluarkeen. Mulla on aineina kuoro, englanti, interaktiivinen media, espanja, kokkaaminen, USA:n historia sekä matikka, joten aika rennolla lukujärjestyksellä mennään. Mitä tähän mennessä oon huomannu, niin high school muistuttaa paljon enemmän yläastetta kuin lukiota. Tunnit on lyhyitä (toisaalta välitunninkin aikana kerkeää vain just ja just seuraavaan luokkaan) ja säännöt on tiukemmat ja ''holhoavammat''. Läksyjä tulee suht paljon ja ne pitää aina palauttaa opettajalle tiettyyn päivämäärään mennessä. Tää tuntuu aika oudolta ku on tottunut lukion rentouteen ja itsenäisyyteen, mutta oon loppujenlopuksi tykännyt olla koulussa. Mun koulusta löytyy just ne high school -jutut, mitä leffoissa näkee. Oppilailla on isot kaapit ja käytävät on täynnä koulun joukkueiden logoja ja palkintoja. Kouluun tullaan keltaisella bussilla (tai no, itse tulen yleensä siskon kyydillä) ja tanssiaisia on tulossa useammat tänä vuonna (joista ensimmäisenä on homecoming alle kahden viikon päästä!!).

On ollu tosi kiva, kun ihan tuntemattomat oppilaat tulee vaan juttelemaan käytävällä ja kyselemään kuulumisia. Mun lisäksi meidän koulussa on kaks vaihtaria (Saksasta ja Espanjasta) ja ollaan kyllä saatu aika paljon huomiota, haha. Opettajatki kyselee aina ohimennen, että miten menee. Oon iloinen, että oon pienessä koulussa, koska täällä tuntuu olevan aika helppo saada kontaktia opettajiin ja oppilaisiin.

Cross country -treenit ovat usein päivän kohokohta. Tehdään erilaisia juoksuharjotuksia sekä lihaskuntoa, tarkoituksena pärjätä ekoissa kisoissa, jotka on jo ensi torstaina. Suomessa juoksin aika perus lenkkejä aina joko yksin tai korkeintaan äidin kanssa, joten joukkueessa treenaaminen on kyllä ollu tosi hauskaa! Meillä on hyvä meininki treeneissä ja on kivaa, että on valmentaja ja tiimikaverit tsemppaamassa. Oonkin saanut tähän mennessä kavereita enimmäkseen meidän joukkueesta. Nojoo, ei se aina niin ruusuista silti ole. Treenit on aika rankkoja iltapäivän helteessä ja viime viikolla oli extratreenit lauantaiaamuna kello 7. Voitte varmaan arvata, että oisin vähän mielummin jäänyt nukkumaan kuin lähtenyt juoksemaan. No ihan hauskaa sekin oli loppujen lopuksi.

Koulu vie aika paljon aikaa päivästä, kun koulua on ensin 7.50-15.00 ja siihen päälle treenit, jolloin oon kotona viiden jälkeen, jonka jälkeen läksyihin menee ainakin tunti. Illalla oonkin sitten jo rättiväsynyt, joten oon yrittänyt menna nukkumaan kymmeneen mennessä. Viikonlopulle on onneks rentoa ohjelmaa, joten ei tällanen täysi arki haittaa ollenkaan. Ainakaan ei oo ollu aikaa ikävöidä Suomea, mikä on kyllä ollut hyvä. Oon skypettänyt kotiin nyt kerran viikossa ja sen lisäksi vaihtanut kuulumisia perheen ja kavereiden kanssa lähinnä snapchatissa ja whatsappissa. Tää on ollut aika sopiva systeemi mulle. Ei oo tullut liian ikävä, mutta on ollut kuitenkin kiva kuulla, että miten siellä kotona menee.

Oon ollu täällä nyt 18 päivää ja kaikki on tosi hyvin. Mun host-perhe tuntuu just oikealta mulle ja pikkuhiljaa alan oikeasti kokea olevani perheenjäsen. Tuun loistavasti toimeen mun siskon kanssa ja nyt kun kavereitaki alkaa löytyä niin ei oo mitään ongelmia. Päivät tuntuu menevän nopeasti, välillä tuntuu että hullun nopeasti. Onhan mulla ollut muutamia ''mitä ihmettä mie oikein teen täällä'' -hetkiä mutta tähän mennessä ei olla vielä käyty epätoivon syövereissä. Välillä väsyttää aika paljon, mutta alun hämmennys alkaa jo helpottaa. Oon niin kiitollinen, että saan olla täällä, just tässä perheessä. Kyllä tää elämä lähtee tästä rullaamaan.
  collage2
Mun kaappi vielä kun se oli siisti, haha. // Maisema takapihalta, täällä on niin nättiä!! // Käytiin tutustumassa kouluun pari päivää ennen ensimmäistä virallista koulupäivää.
collage1
Vietettiin yks sunnuntai-iltapäivä puistossa, jossa oli vanhanaikaisia liikkeitä ja paljon eläimiä. Pääsin jopa ruokkimaan vuohivauvoja! // Jep. Arkena on lähes mahdotonta jutella kunnolla Suomeen kun aina jompikumpi osapuolista nukkuu tai on koulussa.
collage3
Viikko sitten käytiin lähellä olevassa kaupungissa, Lawrencessa, jossa sijaitsee Kansasin yliopisto. Siinä oli kyllä kaupunki mun makuun! Vanhoja, kauniita rakennuksia, isoja puistoja ja ystävällisiä ihmisiä (sekä niiiiiin hyvää pizzaa...).
collage4
Lawrence. // Keskiviikkona oli meidän koulun allasbileet! Vietettiin ilta kaupungin uima-altaalla hyvässä seurassa ja jäätelöannoksilla herkutellen.
<3
Girls <3 // Yhtenä iltana käväsin mutkan vaihtarikaverin tervetuliaisjuhlissa. Kuvassa vaihtareita Suomesta, Thaimaasta, Italiasta ja Romaniasta :-)
collage5
Selfie perjantain ja hyvien treenien kunniaksi! // Nykyään päivittäinen pakollinen toimenpide cross country -treenien jälkeen. Oon ollut viime päivinä niin jumissa, että huhhuh. Ainakin tietää, että on tehnyt täysillä, jos ei muuta. // Käytiin siskon kanssa jäätelöannoksilla treenien päätteksi. Ei me yleensä, mutta kun... Vaikka näiden kuvien perusteella vois luulla että vedän täällä roskaruokaa päivittäin niin voin sanoa näiden olevan poikkeusjuttuja. Oon itseasiassa ollut aika yllättynyt, miten terveellisesti on tullut syötyä täällä! Siis Amerikassa. Terveellisesti. Kai se on sittenkin mahdollista :-D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti