perjantai 4. joulukuuta 2015

Hello, it's me

branson3 branson1
Long time, no see! Näköjään laiskotti marraskuussa, kun ei tullut kirjoiteltua tänne lähes mitään. Musta kyllä tuntuu, että marraskuu hujahti ohi ihan sairaan nopeasti. Viikonloppuisin oli menoa niin lääkiksen tutustumispäivästä yökyläilyihin ja synttärijuhliin ja no, viikot meni koulussa. Ei siis mitään kovin erityistä, mutta mukavia juttuja yhtä kaikki! Yks juttu joka on pitänyt mut kiireisenä viimiset pari viikkoa on ehdottomasti ollut koripallo. Ekalla treeniviikolla treenejä oli kahdesti päivässä, ennen koulua (6.00 AM ei-niin-aamuihmiselle meinas vähän tehdä tiukkaa) ja sitten koulun jälkeen. Pikkusen tää tyttö oli naatti! Nyt on onneksi treenit vain koulun jälkeen päivittäin. Mullahan ei siis tosiaan ole koripallotaustaa koulun pakollisia ja valinnaisia liikuntatunteja lukuunottamatta, ja muutenkin oon aina ollut enemmänkin yksilölajien suosija. Mie ja pallo ei vaan oikein toimita yhdessä. Noh, mun koulussa koris on kuitenkin ainoa tyttöjen talvilaji, joten ei auttanut kuin astua sen kuuluisan mukavuusalueen ulkopuolelle ja niellä ylpeys. Etenkin jälkimmäistä oon pienenä täydellisyydentavoittelijana saanut harjoitella, kun oon koittanut räpeltää treeneistä toiseen. Eka viikko oli oikeasti ihan kamala, olin hukassa koko ajan ja suunnilleen kirosin koko lajin ja mietin lopettamista, mutta pian se helpotti! Oon vieläkin aika surkuhupaisa tapaus kentällä, mutta se on ihan okei. En todellakaan pelaa varsitya tai välttämättä edes junior varsitya, mutta mulle isoin juttu on olla vaan mukana treeneissä. Ja pakko myöntää, eihän tää oo yhtään hullumpi laji! Pikkuhiljaa kun on alkanut hiffaamaan kuvioita ja heitot osuu vähän useammin koriin, niin johan on hyvä fiilis. On kans kiva olla osa joukkuetta ja on niin huippua kun kaikki kannustaa toisiaan. Tää on aika pitkä kausi, aina maaliskuun puoliväliin saakka, mut eiköhän tästä selvitä suomalaisella sisulla ja kyvyllä nauraa itselle.

Marraskuusta jäi kans ehdottomasti mieleen kiitospäivä ja viiden päivän loma! Siis vitsit miten amerikkalaiset juhlapäivät on mun mieleen. Mentiin thanksgiving dinnerille mun host-isän veljen perheen luo, missä oli muitakin sukulaisia. Niiiiiin hyvää ruokaa. Vähän niinkuin jouluateria, haha! Vieläkin kun ajattelee sitä ruokaa ja etenkin jälkkäriä niin vesi herahtaa kielelle. Tietysti supermukavat ihmiset teki päivästä vieläkin paremman, oon niin kiitollinen mun host-perheestä ja host-sukulaisita - siis kuinka siistiä että on perhe toisella puolella maapalloa? Välillä vaan havahtuu ajattelemaan miten upeita ihmisiä onkaan saanut elämään.
Kiitospäivän iltana ajettiin muutaman päivän lomalle Bransoniin, mikä on Missourin eteläosassa, noin neljän tunnin ajomatkan päässä täältä meiltä. Branson on tunnettu show-kaupunki, löytyy vaikka mitä esityksiä ja viihdettä. Nyt kun on holiday season niin tietty kaikki oli jouluteemassa, mikä passaa oikein hyvin tällaiselle joulun rakastajalle! Ennen kuin tutustuttiin enempää Bransoniin, vietettiin kuitenkin ensimmäinen ilta/yö shoppaillessa, koska kiitospäivää seurasi Black Friday! Löydettiin tosi hyvä outlet ostoskeskus mistä löytyi lähes kaikki mun lempparikaupat, ja kiitos Black Fridayn, hinnatkin oli kohdillaan. En oo oikeastaan shoppailut paljoa täällä, joten perjantaina lähtikin sitten vähän lapasesta. No ei, oon tosi tyytyväinen kaikkiin löytöihin ja tulipahan muutama joululahjakin hommattua!
Pidennetty viikonloppu hurahti Bransonissa tosi nopeasti. Tuli syötyä herkullista mid westin juhlaruokaa ja virittäydyttyä joulutunnelmaan kahdessa erillaisessa esityksessä. Ennen lähtöä syötiin lounasta paikassa, jossa tarjoilijat heitti asiakkaille sämpylöitä suoraan pöytiin ravintolan toiselta puolelta. Pikkusen kuumotti yrittää ottaa koppia, haha!
Vähän harmittaa, kun käytännössä satoi kaatamalla koko viikonlopun, niin ei tullut kuvattua kaupunkia ja nähtävyyksiä lähes ollenkaan, mutta ei voi mitään. Kaikenkaikkiaan oli tosi rentouttava ja hauska miniloma, oli virkistävää asua muutama päivä hotellissa, uida altaassa ja pelata lautapelejä siskojen kanssa. Little things... :-)

Nyt hiihdelläänkin jo joulukuun puolella! Koulua on enää pari hassua viikkoa, sitten on final kokeet ja ollaan joululomilla. Vähän tuntuu hassulta, kun ei vieläkään ole lunta ja muutenkin sää muistuttaa Suomen lokakuuta, mutta eiköhän tässä joulufiiliksiin päästä. Tänään opetin koulussa kuorolle Jouluyö, Juhlayö -laulun suomeksi! :) Joulu saa tavallaan mut ikävöimään Suomea ja meidän jouluperinteitä kotona, mutta samalla oon tosi innoissani amerikkalaisen joulun kokemisesta. Joulun lähestyminen meinaa myös sitä, että puolet kouluvuodesta on ihan just taputeltu. Hui. Osaan sanoa, että kevät menee vielä nopeampaa, on nimittäin jos jonkinlaista suunnitelmaa joka kuukaudelle. Vähän hirvittää, mun elämä täällä ei nimittäin ole läheskään sellaista kuin sen ajattellin olevan tässä vaiheessa. Niin hyvässä kuin pahassakin. Meinaa vähän tulla kiire! No jos annetaan kuitenkin asioiden mennä omalla painollaan, mutta kuitenkin. Toisaalta kans mietin että huh näin paljosta selvitty, ihan just oon jo kotona! Mulla ei mikään hirveä koti-ikävä ole missään vaiheessa iskenyt, mutta kyllä sitä väkisinkin miettii, mitä kaikkea haluaa tehdä kun palaa Suomeen. Mutta ei siitä sen enempää! Koitetaan elää hetkessä ja ottaa kaikki irti tästä ajasta täällä, niin ei pitäis kovin poskelleen mennä.

Huh, kylläpä tätä tekstiä nyt tulikin, kun vain istui alas, otti koneen syliin ja alkoi kirjoittaa. Koitan palata uudelleen vähän nopeammin kuin kuukauden päästä! Siihen asti, ihanaa joulunodotusta kaikille. <3 blogi121 blogi122 blogi123 blogi124 FB_IMG_1449294465138
Tää kuva on tältä illalta, kun mentiin Kyleighin kanssa koulun Ugly Christmas Sweater Danceen. Asut kohdillaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti