maanantai 29. helmikuuta 2016

New York City

NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC
NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC
Olin  ollut täällä vasta muutaman viikon ajan, kun mun hostmom kysyi, että mikä olisi yksi paikka Amerikassa, jonka haluaisin nähdä. Hetken epäröinnin jälkeen vastasin, että New York. Epäröiden, sillä en luonnollisesti halunnut vaatia perhettä viemään minua toiselle puolelle maata suurkaupunkiin. Onhan se aika paljon pyydetty. Yllätyksekseni hostmom vain ilahtui ja sanoi, että pitääpä alkaa etsiä lentolippuja. Hän sai kuulemma hyvän tekosyyn lähteä Nyciin.
New York on ollut jo vuosia mulle se unelmien matkakohde. Jokin siinä on vaan vetänyt puoleensa. Suomessa mun huoneessa on valtava taulu Manhattinista ja oon kaihoisasti viettänyt varmasti satoja tunteja katsellen kuvia ja televisiosarjoja New Yorkista.
Tää matka on ollut mulle sellainen ''pelastus''. Kun jokin ei ole mennyt ihan putkeen, olen ajatellut New Yorkia ja eyes on the prize jatkanut eteenpäin. Helmikuun puolessavälissä me sitten vihdoin lähdettiin.

Vietettiin New Yorkist vajaat viisi päivää. Kolmena päivänä meillä oli ihan mielettömän kylmät säät - parhaimmilaan 20 astetta pakkasta. Mutta ei se meitä hidastanut, eipähän ollut tungosta monessa paikassa, ja talviaurinko tarjosi kauniita kuvia! Oli vaan hassua, kun jopa Hesari kirjotti New Yorkissa olevan kylmin ystävänpäivä vuosikymmeniin, ja tottakai me oltiin siellä just silloin, haha! Kuvista myös huomaa, miten mulla on parhaimmillaan neljä kerrosta vaatteita ja kaksi takkia päällekkäin; Suomi-tekniikat käytössä! Toiseksi viimeisenä päivänä kuitenkin lämpeni ja koko Manhattan sai ihanan lumikerroksen. Central Park oli ihan mielettömän kaunis!!

Meidän jokainen päivä oli täynnä ohjelmaa. Pääsin näkemään melkein kaiken, mistä olin haaveillut. Mun suosikkeja oli varmaankin The Top of the Rock (kuvat kaupungin yläpuolelta) ja Brooklyn Bridge. Time Square ja Central Park oli myös ihan niin kuin elokuvissa, ja mieleen jäi myös lauttamatka Vapaudenpatsaan ohi. Lisäksi koettiin paljon asioita, joita en osannut odottaa: kiinalainen uudenvuodenparaati China Townissa ja Nycin vanhojen ökyrikkaiden hotellien kiertely tai paloasema Brooklynissa. Saatiin mahtava opas meidän reissulle, sillä mun hostperheen serkku asuu New Yorkissa ja hän näytti meille paikkoja asiantuntevasti ja vei meidät paikkoihin, joihin ei muuten oltaisi päästy (kuten hotellit ja paloasema).

Tapahtui myös hauska yhteensattuma, kun serkkuni Suomesta sattui olemaan kaupungissa yhtä aikaa meidän kanssa! Näin häntä yhtenä iltana, ja olipa ihana nähdä sukulaista Suomesta. Lisäksi oli aika luksusta puhua suomea pitkästä aikaa kasvotusten

Matka kotiin olikin sitten sattumuksia täynnä, kun meidän lento oli ensin viivästynyt tuntikaupalla, sitten lentokoneeseen osui salama (???), joten lopulta jäätiin lentokentän hotelliin yöksi. Seuraavana aamuna lennettiin uudella lennolla Chicagoon, ja meidän jatkolento Kansas Cityyn oli peruttu. Lopulta onneksi päästiin melkein vuorokauden verran myöhässä ja rättiväsyneinä kotiin. New York ei selvästi halunnut meidän vielä lähtevän!

Voi, mulla on jo nyt ikävä. New Yorkissa vaan oli sellainen omanlainen fiilis, ihan niinkuin olin aina ajatellutkin. Tuonne on kyllä pakko päästä takaisin vielä joku päivä! Oon niin kiitollinen mun hostperheelle, kun he halusivat toteuttaa mun unelman. En voi myöskään kiittää tarpeeksi vanhempia kotona Suomessa, sillä he mahdollistivat tämän kaiken minulle. Rakastan teitä hurjasti!


I've been dreaming of New York for years. It has always been the place I wanted to see the most. I'm not sure why, but there has always been something attracting me. My host family made my dream come true and took me to New York for almost five days. And it was everything I ever imagined it to be and so much more. We saw all the places I've been wanting to see (Times Square, Central Park, the Statue of Liberty... The Top of the Rock and Brooklyn Bridge were my favorites!) and things that I never thought about, like a Chinese New Year's Parade or beautiful hotels or a firehouse in Brooklyn. It was super cold, but hey - at least the sun was shining! On Monday we also got snow, which made New York so pretty. I absolutely fell in love with the Big Apple and I'm sure I'll be back some day. Words can't describe how grateful I am to my host family for taking me to New York! Also, I own a huge thanks to my parents in Finland who made this all possible for me. Thank you. I love you all. 

NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC NYC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti