lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kavereista

Friends Friends Friends

Yksi asia, jota odotin ehkä eniten vaihtovuodelta, oli uudet kaverit. Ajattelin, oikeastaan oletin, että löytäisin koulusta ja etenkin harrastuksista nopeasti kivan kaveriporukan. Sillä kaveriporukalla me sitten vietettäisiin vapaa-aikaa, ajeltaisiin kauppakeskukseen ja kahviloihin ja mentäisiin yhdessä tansseihin. Olisin tosi surullinen lähtiessäni takaisin Suomeen, sillä mun amerikkalaiset kaverit jäisi tänne. Myöhemmin ne sitten tulisi käymään mun luona Suomessa ja minä taas Amerikassa. Noh, harvoimpa ne oletukset on totta.

Mulla kyllä on paljon kavereita koulussa. On kivoja ihmisiä jokaisella tunnilla ja oikesti läheisiä kavereita, joiden kanssa vietän aikaa päivittäin jollakin tavalla. Harrastuksien kautta olen tutustunut vielä useampaan ihmiseen, ja jokaiset treenit ovat olleet hauskoja juurikin ihmisten asioista. Aluksi kavereiden saaminen koulussa oli kuitenkin paljon vaikeampaa, kuin ikinä kuvittelin.

Asia, mitä en juuri edes ajatellut vaihtoon lähtiessäni, on kuitenkin muut vaihto-oppilaat. Jo ensimmäisessä vaihtaritapaamisessa täällä huomasin, miten mielenkiintoista oli jutella ihmisten kanssa eri puolilta maapalloa, jotka jakoivat saman kokemuksen ja samat tunteet kanssani. Myöhemmin meistä muodostui porukka, joka näkee mahdollisimman usein, vaikka asummekin etäällä toisistamme ja käymme eri kouluja. Meistä on tullut kaveriporukka, joka valvoo aamuyöhön, koska on vain niin paljon puhuttavaa. Kaveriporukka, jolla on aina hauskaa huolimatta siitä, mitä ollaan tekemässä. Me vain tykätään olla yhdessä.

Friends Friends

Pari kertaa mulle on sanottu tai vihjattu, että pitäisi hankkia niitä oikeita kavereita täällä. Eikö muka nyt löytyisi amerikkalaisia parhaita kavereita, yritäpä nyt vähäsen. Älä hengaile liikaa niiden vaihtareiden kanssa. Olet tullut tänne, jotta tutustuisit amerikkalaisiin.

Ja mie oon tutustunut aivan ihaniin amerikkalaisiin, koulussa ja muualla. Rakastan mun jenkkikavereita. Mutta kun mietin, keitä kavereita tulen näkemään vaihtovuoden jälkeen, päällimmäisenä mielessä on vaihtarit. Mun parhaat kaverit nyt vaan sattuu olemaan eri maista ja maanosista. Ja se on aika siistiä. Mulla on ystäväpiirissä ihmisiä täysin erilaisista kulttuureista, mutta kaikki on yhtä mahtavia. En malta odottaa, että pääsen näkemään heitä heidän kotimaissaan - paljon matkustamista tiedossa! Pitää varmaan hommata töitä Suomessa, että saan rahaa lentolippuihin...

Mun pointti varmaan tässä oli, että ei ole ''oikeita'' tai ''parempia'' kavereita tai vaihtarikokemusta. Jokainen ihminen, jonka olen tavannut on mulle rikkaus. Jokainen uusi kaveri, jonka kanssa olen lähentynyt, on mulle kiitollisuuden aihe. Oon onnellinen mun kavereista ja siitä, että mun vaihtokokemus on just tällainen. Friends

2 kommenttia:

  1. Aamen. Mietin just samaa eilen että varmasti ne vaihati kaverit on niitä joiden kaa oikeesti tulee olemaa tekemisissä tulevaisuudessaki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee joku samaistuu! Ja onneks eurooppaan lentää halvemmalla ku jenkkeihin ;-)

      Poista